Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Ooit gehoord van Zieplaweb?

Nieuws

Dat is hét onafhankelijke online platform voor het beheer van ziekten en plagen. En gister zijn gebruikers van #Zieplaweb flink geïnspireerd!

Tijdens een interessante middag liet Fons van Kuik ons zien welke ziekten en plagen er op de loer liggen en gaf antwoord op vragen als: Hoe lang duurt het nog voordat de essenprachtkever onze essen komt verwoesten? Klopt de dennenprocessierups al op de deur? En wat kun je doen tegen de eikenspintkever?

Günther Rutten gaf vervolgens inzicht in de 5 V’s om biodiversiteit te bevorderen in de strijd tegen de eikenprocessierups. En samen met Evert Nap en Tim Jak doken we in die nieuwe Zieplaweb-omgeving, gestoeld op de TreePlotter software suite.

Zieplaweb brengt alle aspecten van het beheer op één plek samen: van registratie en stroomlijning van meldingen tot inspecties, aansturing van bestrijders en monitoring. Zo werkt Gertjan de Jong van HLTsamen al een aantal jaren met Zieplaweb. Dit heeft hem enorm geholpen om de plaagdruk van de jeukrupsen in zijn gemeente laag te houden en de historische ontwikkeling te volgen.

Al met al een zeer geslaagde en inspirerende middag!

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je meer lezen. En sluit je als gemeente voor 1 mei 2023 een abonnement af? Dan maken we kosteloos een diversiteitsanalyse van de gemeentelijke bomendatabase!

Directeur / Senior adviseur Bomen, Natuur en Ecologie

Telefoon 0882627222

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?