Onze kwaliteit

Bij Cobra staat kwaliteit voorop. En dat vertaalt zich in alle aspecten van ons werk. We voldoen aan diverse keurmerken. Die houden ons scherp. En onze certificeringen tonen aan dat onze vakkennis altijd actueel is. Wij werken met heldere algemene voorwaarden, een unieke tevredenheidsgarantie en een bijzondere beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bent u toch niet tevreden? Laat het ons weten, zodat we ons kunnen verbeteren.

Bij Cobra staat kwaliteit voorop. En dat vertaalt zich in alle aspecten van ons werk. We voldoen aan diverse keurmerken. Die houden ons scherp. En onze certificeringen tonen aan dat onze vakkennis altijd actueel is. Wij werken met heldere algemene voorwaarden, een unieke tevredenheidsgarantie en een bijzondere beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bent u toch niet tevreden? Laat het ons weten, zodat we ons kunnen verbeteren.

Dé expert in groene leefomgeving

Wij zijn experts. Wij geven onze professionele mening over groen en helpen onze opdrachtgevers bij het optimaliseren van hun groene leefomgeving. Dat doen we natuurlijk op een kwalitatief hoogstaande manier. Bent u toch niet tevreden? Laat het ons weten. Dan kunnen we ons verbeteren. Wij werken met heldere algemene voorwaarden, een unieke tevredenheidsgarantie
en een bijzondere beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Gegevensbescherming

’Kwaliteit’ is voor ons ook essentieel als het gaat om de bescherming van uw gegevens. Hiervoor hanteren wij een
geheimhoudingsverklaring.


Algemene voorwaarden

Onze heldere algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.


Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering bieden wij u als opdrachtgever bepaalde garanties. Zo bent u er zeker van dat taxaties en schadeberekeningen financieel goed zijn ingekaderd en dat risico’s zijn gedekt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering blijft zelfs van toepassing als wij schriftelijk akkoord gaan met de algemene voorwaarden van u als opdrachtgever.


Keurmerken en certificaten

Cobra voldoet aan de (kwaliteits)richtlijnen van:

CO₂-prestatieladder

De groene buitenruimte wordt, net als ons hele milieu, sterk beïnvloed door klimaatverandering. Deze is in belangrijke mate het gevolg van de stijgende CO₂ concentraties in de atmosfeer. Wij willen ons steentje bijdragen aan de verlaging hiervan door allereerst de eigen footprint te verlagen. Vervolgens willen wij op onze projecten het bewustzijn bij partijen te vergroten om CO₂ bewust te ontwerpen, uit te voeren en te onderhouden. Op de projecten kunnen we namelijk een veel grotere bijdrage leveren aan de reductie van CO₂ dan alleen via de footprint van ons bedrijf. Om dit beleid structureel in te bedden in de organisatie is gekozen voor certificatie op basis van de CO₂ prestatieladdder. Voor meer informatie over de CO₂ prestatieladder kunt u via deze link terecht op de site van Skao, beheerder van de CO₂ prestatieladder.

Footprint, doelstellingen en maatregelen
Onze footprint, inclusief maatregelen over 2021 kunt u hier downloaden. In dit document vindt u onze reductiedoelstellingen voor de komende 5 jaar en het plan van aanpak om deze te realiseren. De tussentijdse resultaten van de eerste helft van 2021 vindt u hier.

Onze footprint over 2020 is hieronder te downloaden:
Footprint 2020

Hier kunt u ons certificaat CO₂ bewust niveau 3 inzien.

Sectorinitiatief
Cobra is lid van Duurzame Leverancier dat is opgericht in 2009 en staat voor een duurzame bedrijfsvoering. Het initiatief ondersteunt leveranciers om duurzaamheid concreet en aantoonbaar te maken. Duurzame Leverancier is een platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid en een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering waarbij milieu verantwoord wordt gehandeld en innovatieve methoden worden ontwikkeld, om milieubelasting te verminderen. Duurzaam inkopen én voldoen aan duurzame eisen van opdrachtgevers hoort daar ook bij. Ons sectorinitiatief kunt u hier downloaden

Groenkeur / ISO9001

TUV ISO9001

Groenkeur is het onafhankelijke en betrouwbare selectiecriterium voor kwaliteit, vakmanschap en garantie in de groene sector. Met dit onafhankelijke kwaliteitskeurmerk onderscheiden Groenkeur-ondernemers zich op de markt. Groenkeur bevordert het vakmanschap van groenprofessionals op basis van vastgestelde kwaliteitsnormen. Met een onafhankelijke toetsing door bijvoorbeeld Kiwa wordt beoordeeld of bedrijven het keurmerk verdienen.

Aan kwaliteit moet je werken
En Cobra is zo’n bedrijf! Al sinds 2010 onderscheiden alle loten van Cobra zich door het Groenkeur. Maar dat betekent niet dat wij sindsdien op onze lauweren rusten. Het Groenkeur is een kwaliteitskeurmerk en aan kwaliteit moet je werken, elke dag weer. Met dit keurmerk garandeert Cobra vakmanschap en kwaliteit, een goede bedrijfsvoering en oog voor veiligheid en milieu. Sinds 2013 houdt het Groenkeur tegelijk ook certificering voor ISO 9001:2015 in. En daar zijn we trots op.

Prestatieladder
Het Groenkeur hebben we op zak. Nu klimmen we verder omhoog; via de MVO-prestatieladder en CO2-prestatieladder. We voldoen probleemloos aan niveau 1-3 van de MVO-prestatieladder. En ook aan de regels voor de CO2-prestatieladder. Wij passen de richtlijnen toe in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Maar we kiezen er vanwege de kosten voor ons niet te laten toetsen. De belofte aan onszelf en het toetsen van onszelf, daar staan we achter. Dat zit in ons DNA!

NEN-ISO9001

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?

Leuk dat je met ons wilt samenwerken!

Vul hieronder je gegevens in, en we nemen snel contact met je op.