Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Laat je inspireren!

Nieuws

Nu de lente weer is begonnen en we ons opmaken voor het nieuwe seizoen, is het van belang om goed voorbereid te zijn op de ziekten en plagen die ons te wachten staan. Dat geldt in het bijzonder voor de eikenprocessierups!

Op dinsdag 18 april organiseren wij daarom een inspiratiemiddag ‘Ziekten en Plagen in bomen’ in ons ‘kerkkantoor’ in Vianen (NB).

Tijdens deze middag delen Fons van Kuik en Günther Rutten de laatste wetenschappelijke kennis en valkuilen bij de bestrijding van de eikenprocessierups.

  • Fons stipt als wetenschapper ziekten en plagen uit het recente verleden aan. Denk aan massaria en essentaksterfte én hij werpt een blik op de toekomst; wat staat ons allemaal te wachten in het licht van klimaatverandering?
  • Voormalig boombeheerder Günther zoomt in op valkuilen in het proces van het bestrijden van de eikenprocessierups; van bewoners, bestrijders tot en met monitoren en plannen.
  • Tim Jak en Evert Nap demonstreren de module Eikenprocessierups in het volledig vernieuwde online platform #Zieplaweb. Hierin is het hele proces van registratie en stroomlijning van meldingen tot inspecties, aansturing van bestrijders en monitoring opgenomen.

We starten om 12 uur met een lekkere lunch. Rond half 4 sluiten we de middag af.

Dus ben je geïnteresseerd in het bijblijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ziekten en plagen? Dan mag je deze inspiratiemiddag zeker niet missen!

Ben je boombeheerder of beleidsmaker? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar maud.luijpen@cobra-groeninzicht.nl. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

Senior adviseur ecosysteemdiensten

Telefoon 0882627200

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?