Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Pilot Bomen met toekomst van start

Nieuws

Boombeheerders, we hebben je hulp nodig!

Herken je dit? Je beheert een prachtig arboretum, bomentuin of park, maar hebt geen professionele digitale beheeromgeving. Of je wilt weten waar die bijzondere ‘klimaatboom’ elders in Nederland is toegepast, maar weet niet waar? Of je wilt je bomenbestand aan het publiek tonen, maar hebt daar geen geschikt platform voor.

Bomen zijn belangrijk en dat wil je ook laten zien. Alleen boombeheersystemen zijn doorgaans niet bedoeld om informatie te ontsluiten voor het grote publiek.

Dat kan beter dus!

Om nu de ‘perfecte’ omgeving te ontwikkelen waarin we op een kaartgerichte manier boominformatie ontsluiten hebben we jouw hulp nodig! Dit is ons idee: wij richten binnen de software suite TreePlotter een online omgeving in waarin we jouw arboretum, bomentuin of park opnemen. Met deze centrale omgeving kan iedereen vervolgens kennis maken met jouw bijzondere bomenbestand en dat van alle andere gebruikers.

Met jouw feedback zetten we de puntjes op de i om zodoende de maximale gebruikerservaring voor zowel de boombeheerder als de online bezoeker te realiseren.

We hebben nu al de omgeving gekoppeld met onze BomenWiki voor het delen van boomkenmerken. En met de iTree-database zodat iedereen direct kan zien welke ecosysteemdiensten al jouw bomen leveren.

Wil je met onze pilot meedoen? Meld je dan vóór 1 augustus 2023 aan, we hebben slechts plek voor 15 pilotdeelnemers. De pilot loopt tot en met december 2024, waarbij we twee bijeenkomsten plannen om kennis met elkaar te delen.

Bekijk hier de demo om de eerste fundamenten binnen TreePlotter te zien. Of meld je direct aan door mij te mailen op joost.verhagen@cobra-groeninzicht.nl.

Directeur / Senior adviseur Bomen, Natuur en Ecologie

Telefoon 0882627222

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?