Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)
Pilots

Cobra Groeninzicht is dé expert in de groene leefomgeving. We delen onze kennis graag. Maar nog liever werken we samen met onze community-partners. Samen zetten we ons in voor groene initiatieven die bijdragen aan het optimaliseren van onze groene leefomgeving. 

We zijn altijd bezig met innoveren en vooroplopen. Dat doen we vaak in de vorm van pilots. In deze projecten tasten we af of een idee past bij de wensen van de gebruikers. Door feedback en ervaringen worden we wijzer en verbeteren we onze dienstverlening. 

Cobra Groeninzicht is dé expert in de groene leefomgeving. We delen onze kennis graag. Maar nog liever werken we samen met onze community-partners. Samen zetten we ons in voor groene initiatieven die bijdragen aan het optimaliseren van onze groene leefomgeving. We zijn altijd bezig met innoveren en vooroplopen. Dat doen we vaak in de vorm van pilots. In deze projecten tasten we af of een idee past bij de wensen van de gebruikers. Door feedback en ervaringen worden we wijzer en verbeteren we onze dienstverlening.

Overzicht van onze pilots

Early warning system Boomveiligheid

Zijn er twijfels over de stabiliteit van een boom? Wordt er gewerkt rondom een boom? Wij hebben de GonioGP-sensor ontwikkeld. De sensor bevestig je aan de boom. Vervolgens meet hij met een duizendste graad nauwkeurig het kantelen van de kluit. De meetgegevens worden verstuurd over het LoRa-netwerk en gepresenteerd in een online dashboard. De boombeheerder wordt vervolgens gewaarschuwd wanneer grenswaarden worden overschreden. De pilot is in januari 2023 van start gegaan!

Meer weten? Mail dan naar Tim Jak

Infiltratiekaart regenwater

Onze steden hebben een probleem! Het klimaat verandert, het wordt warmer, droger, natter en vooral extremer. In de heter wordende zomers kunnen we steeds meer piekbuien verwachten. Een recept voor wateroverlast dus!
Om die het hoofd te bieden, moeten we ons watersysteem anders inrichten. Daarvoor is er behoefte aan infiltratiekaarten met een hoog detailniveau, die ontbreken nu. En zo’n infiltratiekaart gaan wij ontwikkelen, op stoeptegelniveau en met behulp van AI.

Meer weten? Stuur dan een mail naar Dirk Voets

onze expertise

Pilot starten?

Barst jij ook van innovatieve ideeën? En zoek je partners om die te realiseren? Of wil je met andere professionals sparren over je idee? Dan ben je misschien bij ons op het juiste adres. Wij houden van innovaties voor een groenere leefomgeving en een gezonder klimaat!

Een pilot starten? Stuur dan een mail naar: info@cobra-groeninzicht.nl

 

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?