Pilots

Cobra Groeninzicht is dé expert in de groene leefomgeving. We delen onze kennis graag. Maar nog liever werken we samen met onze community-partners. Samen zetten we ons in voor groene initiatieven die bijdragen aan het optimaliseren van onze groene leefomgeving. 

We zijn altijd bezig met innoveren en vooroplopen. Dat doen we vaak in de vorm van pilots. In deze projecten tasten we af of een idee past bij de wensen van de gebruikers. Door feedback en ervaringen worden we wijzer en verbeteren we onze dienstverlening. 

Cobra Groeninzicht is dé expert in de groene leefomgeving. We delen onze kennis graag. Maar nog liever werken we samen met onze community-partners. Samen zetten we ons in voor groene initiatieven die bijdragen aan het optimaliseren van onze groene leefomgeving. We zijn altijd bezig met innoveren en vooroplopen. Dat doen we vaak in de vorm van pilots. In deze projecten tasten we af of een idee past bij de wensen van de gebruikers. Door feedback en ervaringen worden we wijzer en verbeteren we onze dienstverlening.

Overzicht van onze pilots

Pilot Bomen met toekomst

Bomen zijn belangrijk en dat wil je ook laten zien. Alleen boombeheersystemen zijn doorgaans niet bedoeld om informatie te ontsluiten voor het grote publiek. Dat kan beter dus!

In de pilot Bomen met toekomst richten wij binnen de software suite TreePlotter een online omgeving in waarin we jouw arboretum, bomentuin of park opnemen. De omgeving is gekoppeld met onze Bomenwiki en iTree-database zodat iedereen direct zien welke ecosystemen al jouw bomen leveren. 

Meer weten? Mail dan naar Joost Verhagen.

Pilot Bomen met toekomst

Herken je dit? Je beheert een prachtig arboretum, bomentuin of park, maar hebt geen professionele digitale beheeromgeving. Of je wilt weten waar die bijzondere ‘klimaatboom’ elders in Nederland is toegepast, maar weet niet waar? Of je wilt je bomenbestand aan het publiek tonen, maar hebt daar geen geschikt platform voor.

Binnen de software Treeplotter hebben wij een online omgeving ingericht waarin we jouw arboretum, bomentuin of park opnemen.

Met jouw feedback zetten we vervolgens de puntjes op de i om de maximale gebruikerservaring voor zowel jou als de online bezoeker te realiseren. 

Bekijk hieronder de demo Treeplotter – Basis. Meer demo’s volgen snel! 

Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Evert Nap.

Early warning system Boomveiligheid

Zijn er twijfels over de stabiliteit van een boom? Wordt er gewerkt rondom een boom? In januari 2023 zijn wij gestart met het ontwikkelen van een Early Warning System Boomveiligheid en een heel nauwkeurige hellingshoeksensor. De sensor bevestig je aan de boom. Vervolgens meet hij het kantelen van de kluit. De boombeheerder wordt vervolgens gewaarschuwd wanneer grenswaarden overschreden worden. Een mooie innovatie en dashboard en waarschuwingssysteem werken goed. Helaas bleek de sensor te sterk beïnvloed te worden door externe factoren die moeilijk oplosbaar bleken. We hebben deze pilot stopgezet.

Meer weten? Mail dan naar Tim Jak

Infiltratiekaart regenwater

Onze steden hebben een probleem! Het klimaat verandert, het wordt warmer, droger, natter en vooral extremer. In de heter wordende zomers kunnen we steeds meer piekbuien verwachten. Een recept voor wateroverlast dus!
Om die het hoofd te bieden, moeten we ons watersysteem anders inrichten. Daarvoor is er behoefte aan infiltratiekaarten met een hoog detailniveau, die ontbreken nu. En zo’n infiltratiekaart gaan wij ontwikkelen, op stoeptegelniveau en met behulp van AI.

Meer weten? Stuur dan een mail naar Dirk Voets

onze expertise

Pilot starten?

Barst jij ook van innovatieve ideeën? En zoek je partners om die te realiseren? Of wil je met andere professionals sparren over je idee? Dan ben je misschien bij ons op het juiste adres. Wij houden van innovaties voor een groenere leefomgeving en een gezonder klimaat!

Een pilot starten? Stuur dan een mail naar: info@cobra-groeninzicht.nl

 

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?