Cobra Collega over AI

Nieuws

Wat is AI? Meteen de eerste vraag bleek al een moeilijke voor sommigen… Gelukkig waren er genoeg experts om deze vraag te beantwoorden.

Onze collega’s Leonardo en Sonam bijvoorbeeld. Zij trapten af met uitleg over wat ze nu kunnen herkennen van een satellietfoto met behulp van machine- en deeplearning.

De wiskundige formules zagen er ingewikkeld uit en tijdens de pauze zaten er al wel wat oortjes te klapperen. Duidelijk is dat ons team Remote Sensing next level is gegaan.

Vervolgens was het de beurt aan AI-expert Jorrit Mertens. Hij ging eerst terug naar het verleden. Wist je dat machine learning al begon in 1949 met het in kaart brengen van hersencelinteractie door Donald Hebb?

Jorrit gaf ons een inkijkje in de laatste AI-ontwikkelingen. Door de beschikbaarheid van meer rekenkracht, maar vooral meer trainingsdata gaat het heel rap.

Tenslotte was het tijd voor wat luchtigs: zelf afbeeldingen maken! Wij zijn natuurlijk op een groene missie en iedereen heeft dit met hulp van AI gevisualiseerd. Bekijk hieronder een paar resultaten.

Senior adviseur Marketing & Communicatie

Telefoon 0882627221

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?