Franssenstraat 66
5434 SJ, Vianen (NB)

Samen werken aan een veilig groen landschap

Nieuws

In opdracht van het Plassenschap Loosdrecht beheert de gemeente Wijdemeren sinds vorig jaar het groen in alle recreatiegebieden in het Plassenschap Loosdrecht e.o. Het Plassenschap is een samenwerking tussen de gemeenten Stichtse Vecht, Wijdemeren en provincies Noord-Holland en Utrecht. Een mooie samenwerking! Maar wel eentje met verplichtingen, zoals de wettelijk zorgplicht rondom de bomen. Hoe fijn is het als inwoner van Wijdemeren om zo’n prachtig recreatiegebied in de buurt te hebben? Veel mensen gebruiken het gebied om er te fietsen, te wandelen en van de natuur te genieten. Een groene oase om lekker bij te tanken. Daar hecht óók de gemeente veel waarde aan.

Het gebied is prachtig, alleen de database met boomgegevens was niet meer actueel…

Wij ’keurden’ alle bomen in het gebied en keken naar ziekten, aantastingen en gebreken. We beoordelen de onderhoudstoestand van de boom en eventuele gevaren voor de omgeving. Zo heeft boomtechnisch adviseur Alex alle bomen in het projectgebied beoordeeld.

Alex begrijpt wel waarom de Wijdemeerders hier zo graag komen: “Dit is absoluut de meest unieke locatie waar ik ooit een boomcontrole van deze omvang heb gelopen. Met een bootje kon ik het gebied bereiken. De rust die er heerste… ik hoorde alleen de vogels! Het was trektijd, dus ik heb ontzettend veel vogels waargenomen. En dan die prachtige lange lanen met knotbomen. Dit was echt genieten!’

Heb jij ook zo’n verborgen parel waar de bomen op kaart gezet moeten worden? Aarzel dan niet en neem contact op met Alex Bos.

Boomtechnisch adviseur

Telefoon 0882627200

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?