• Home
  • Nieuws
  • Ontwikkeling e-mailnotificatiesysteem pilot Early Warning System Boomveiligheid

Ontwikkeling e-mailnotificatiesysteem pilot Early Warning System Boomveiligheid

Nieuws

De afgelopen vijf maanden heeft onze GIS & GEO Informatie specialist Tim Jak ondersteuning gehad van stagiair Thimo Timmerman. Hij studeert Applied Geo-Information Science aan de HAS green academy. Nu zijn stage ten einde is, vertelt hij graag over zijn ervaringen!

Waar heb je precies aan gewerkt tijdens je stage?
Thimo: “Ik heb gewerkt aan de data-ontsluiting van de sensor in het pilot-project Early Warning System Boomveiligheid. De sensor stuurt data, maar hoe zend je die informatie op een effectieve manier naar de opdrachtgever toe? De dashboards hadden we al, en die heb ik nóg beter gemaakt! Daarnaast heb ik een e-mailnotificatiesysteem ontwikkeld die meldt wanneer een sensor een gevaarlijke meting doet. Als boombeheerder wil je namelijk 24/7 weten hoe veilig een boom is. Met de sensor kun je dit nauwlettend in de gaten houden. En als er dan iets verandert in de metingen, kunnen beleidsmakers bepalen of en welke maatregelen volstaan. Zo wordt er dus sneller gereageerd en wordt de leefomgeving een stukje veiliger.”

Hoe heb je je stage ervaren bij Cobra?
“Het was ontzettend leerzaam. Ik heb veel geleerd door het daadwerkelijk te doen en mijn technische vaardigheden zijn verbeterd. Tim heeft me hierbij veel geholpen. Ik heb ook verschillende presentaties mogen geven en een bijdrage mogen leveren aan een Cobra College over dashboards. Dit vond ik erg leuk en leerzaam, omdat ik mijn kennis kon delen met collega’s.”

Wat is je volgende stap?
“Nu ga ik mijn laatste jaar in, met eerst een half jaar lessen volgen en vervolgens mijn afstudeeropdracht om mijn studie af te ronden. Daarna wil ik graag een masteropleiding volgen, maar ik weet nog niet welke. Daarvoor ga ik binnenkort enkele open dagen bezoeken!”

Wij bedanken Thimo voor zijn inzet en wensen hem ontzettend veel succes met het afronden van zijn studie!

Communicatieadviseur & Community manager

Telefoon 0882627221

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?