biodiversiteit

Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed

Nieuws

Vorig jaar september organiseerden we een online Cobra college over ecosysteemdiensten van bomen. Een drieluik waarin we keer op keer een volle collegezaal trokken met 500 deelnemers!

In het vervolg hierop geven we op dinsdag 26 januari 2021 van 10.00 – 11.15 uur een BONUS-college; Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed.

En de sprekers zijn niet de eerste de beste!
Michiel Daams | Rijksuniversiteit Groningen
Frans Sijtsma | Rijksuniversiteit Groningen
Evelien Droge | Cobra Groeninzicht

Ecosysteemdiensten van bomen
Wat mag je verwachten? Evelien Droge, expert in ecosysteemdiensten van bomen neemt je in een notendop mee in de verschillende ecosysteemdiensten die bomen leveren. Michiel Daams en Frans Sijtsma vertalen de zachte waarden van groen naar de harde euro’s in vastgoedprijzen

Vastgoed en groen onderzoeker Michiel Daams vertaalt de waarde van groen in huizenprijzen. Een recente grootschalige studie samen met CBS laat zien dat in Nederland de waarde van groen gewaardeerd via huizenprijzen in de tientallen miljarden loopt!

Michiel laat u  kennis maken met state-of-the-art analyses van de waarde van groen in en rondom steden en welke kennisvragen daaromheen leven zoals: 

Valt waarde vermeerdering te ‘oogsten’?
Natuur is in het algemeen belangrijk voor mensen. Maar welke natuur op welke plek is belangrijk voor welke mensen? Frans Sijtsma, economisch geograaf en voorzitter van de Sustainable Landscapes groep van de RUG, neemt u mee in een nieuwe benadering van de waardering van natuur. 

In dit online Cobra college lichten we de state-of-the-art analyses van de waarde van groen in en rondom steden toe. 

Neem je deel aan dit webinar? Dan hebben we een ongekende aanbieding. Met recht een ‘offer you can’t refuse’! Daarom; geef je snel op zodat je vooraan in de collegezaal zit!

Adviseur GIS & Ecosysteemdiensten

Telefoon 0882627234

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?