Infographics voor Norminstituut Bomen

Nieuws

Voor de landelijke Gebruikersdag van het Norminstituut Bomen op 25 mei 2023 heeft onze partner Kavel10 de Apenheul in Apeldoorn ingescand. Dit hebben ze vanuit een vliegtuig uitgevoerd door middel van een laserscan. Het resultaat van deze laserscan, ook wel bekend als LiDAR, is een enorme puntenwolk. Hieruit halen wij vervolgens alle bomen en hun kenmerken uit. Slimme algoritmen en kunstmatige intelligentie zetten we in om de exacte krooncontouren, hoogte, stamdiameter en bijvoorbeeld het takvrije stamgedeelte te bepalen.

Een trending topic in de groene vakwereld is momenteel het bepalen van het boomkroonvolume en boomkroonbedekking. Dit zijn kenmerken die we met inzet van LiDAR in beeld kunnen brengen.

Maar wat zijn nu de verschillen tussen de rekenmethodieken om de inhoud van een boomkroon te bepalen? Ooit gehoord van voxels, sliced, convex hull of ellipsoïde? Om de verschillen in één oogopslag inzichtelijk te maken hebben we een infographic gemaakt.

Wil je meer weten over inwinningstechnieken, het doorrekenen van ecosysteemdiensten of wil je ook infographics inzetten in je communicatie over de groene leefomgeving? Neem dan contact met mij op!

Directeur / Senior adviseur Bomen, Natuur en Ecologie

Telefoon 0882627222

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?