De Groene atlas van Loes

Nieuws

De afgelopen zes maanden heeft stagiaire Loes ter Heerdt onze GIS- & Remote Sensing-specialist Dirk Voets ondersteund. Loes studeert Applied Geo-Information Science aan de HAS green academy. Nu haar stage ten einde is, vertelt ze graag over haar ervaringen!

Waar heb je precies aan gewerkt tijdens je stage?
Loes: “Tijdens mijn stage heb ik gewerkt aan het project ‘de Groene atlas’. Ik heb geholpen het groen in verschillende gemeenten in Nederland op een geautomatiseerde manier in kaart te brengen. Cobra heeft veel data beschikbaar, maar een overzichtelijke weergave ontbrak. Door de geautomatiseerde kaarten zie je waar behoefte is aan meer groen en waar verder onderzoek nodig is. We kunnen dus laten zien dat een bepaalde wijk achterloopt en dat er aandacht aan besteed moet worden. Met de rapporten en de bijbehorende kaarten kunnen we laten zien waar extra groen maximaal effect heeft.”


Hoe heb je je stage bij Cobra ervaren?
“Ik heb een hele fijne tijd gehad hier. De werksfeer heb ik als heel fijn ervaren. Samen met Laurens Houben ben ik een keer op pad geweest voor veldwerk. Het was leuk om eens te kijken wat andere collega’s doen. Ook heb ik meegewerkt aan een project over datavisualisatie. Hiervoor mocht ik infographics maken. Die werden ook echt gebruikt tijdens presentaties en naderhand aan de opdrachtgever uitgedeeld. Het is leuk om te zien dat wat je maakt, nuttig is voor anderen.”

Wat is je volgende stap?
“Eerst vakantie! Daarna ga ik een half jaar naar school en vervolgens begin ik aan mijn afstudeerproject. Wat daarna komt, blijft nog een verrassing. Misschien ga ik een master doen of misschien ga ik direct aan het werk. Ik weet het nog niet zo goed”.

Loes, ontzettend bedankt voor je inzet en heel veel succes met het afronden van je studie!

Communicatieadviseur & Community manager

Telefoon 0882627221

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?