Cobra eropuit!

Nieuws

Maasheggen, pannenkoeken en een potje geluk

Vrijdag 5 november trokken we eropuit met het team van Cobra Groeninzicht. Van de Antonius van Padua kerk (zo heet de kerk waarin ons kantoor is gevestigd) naar het Kruisherenklooster in Sint Agatha.

We liepen door de kloostertuin langs de monumentale tulpenboom, de oude vijvers en de imposante omheiningsmuur, dwars door het oudste cultuurlandschap van Nederland; de Maasheggen.

De Maasheggen, al eeuwen een veilige thuishaven aan een bijzondere verscheidenheid aan flora en fauna. En ondanks dat we beschikken over de nodige kennis was het een zeer geslaagde en leerzame wandeling met interessante nieuwe feitjes. Een aanrader voor iedereen! Bedankt Jan van Haare en Christine van Bemmel van IVN, Instituut voor natuureducatie (De Groene Overlaat) voor deze mooie rondwandeling!

Na afloop hebben we met het hele team heerlijk gegeten bij pannenkoekenhuis De zeven dwergen, waar we tevens afscheid hebben genomen van onze zeer gewaardeerde collega Gerben Houweling.
Hij heeft na 13 jaar de overstap gemaakt van Cobra Groeninzicht naar Stichting Landschapsbeheer Gelderland. We vonden dat hij daar wel een potje geluk bij kon gebruiken (oude scherven van de glas in lood ramen uit onze kerk). Het is tenslotte nergens zo leuk werken als bij Cobra 😉

Telefoon 0882627200

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?