20 jaar Cobra Groeninzicht

Nieuws

1 april 2020. Vijfhonderd mensen. Samengedrukt in onze verbouwde kerk. De bitterballen gaan rond. De champagne komt voorbij. Muziek klinkt uit de speakers. Bezoekers gaan rond en bekijken demonstraties die collega’s geven… Dat leek ons met alle corona-maatregelen absoluut GEEN goed plan. Alleen is het vandaag wel een bijzondere dag: we bestaan 20 jaar! Corona-maatregelen of niet: we willen jou in deze onwerkelijke tijd toch wat geven. En daarom veranderen wij deze feestdag in een feestjaar!

Een heel jaar vol workshops, inspiratiesessies en (online) demonstraties. Zodat jij op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen en noviteiten in ons vakgebied. En jij precies weet wat we bij Cobra doen. Het enige dat jij hiervoor hoeft te doen is je e-mail in de gaten te houden. Dan krijg je zo snel mogelijk een update van de eerst sessie: De BomenMonitor. En dat is nog niet eens het grootste cadeau…

100 miljoen bomen met kunstmatige intelligentie
In de BomenMonitor hebben we de kroonomvang en hoogte van alle honderd miljoen bomen in Nederland geregistreerd. En iedere boom heeft zijn eigen digitale vingerafdruk. We hebben bijvoorbeeld ook de (al dan niet berekende) stampositie en gemodelleerde kluit, handig voor het bepalen van de beschermingszone, opgenomen. Op dit moment zijn we druk bezig om al die bomen automatisch van de juiste soortnaam, opkroonhoogte, houtvolume en CO2 afvang te voorzien met onder andere kunstmatige intelligentie. In een van de eerste (online) inspiratiesessies laten we overigens zien hoe we de BomenMonitor maken, welke technieken we inzetten en wie de informatie uit de BomenMonitor gebruiken.

Een jaar lang inspiratie: zo ziet dat eruit
Workshops, inspiratiesessies en demonstraties met interne en externe deskundigen over onder andere i-Tree, sensoriek, mutatie signalering, de juiste boom op de juiste plaats, boomonderzoek, juridische kwesties, communicatie, klimaat en klimaatbestendige wijken, CO2 en hittestress en bijvoorbeeld ecologisch onderzoek. En de lijst gaat door en door. Ongetwijfeld staat er iets op het programma dat jou inspiratie geeft. Je krijgt snel een update van de eerste sessies in je e-mail. Samen maken we er een feestje van! Ondanks de ernst waarin we als samenleving zijn aanbeland wat betreft het corona-virus, maken we er samen toch een feestje van. Een heel feestjaar welteverstaan! En ik hoop dat je ons gedurende dit jaar blijft volgen, laat inspireren en natuurlijk gebruik maakt van onze aanbieding waarin we die honderd miljoen weggeven.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben of feedback willen geven, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via onderstaande contactgegevens.

Directeur / Senior adviseur Bomen, Natuur en Ecologie

Telefoon 0882627222

Deel met jouw netwerk

Boomkronen

Wat is de boomkroonbedekking in mijn gebied (gemeente, wijk, buurt, grid)

Hoe was de boomkroonbedekking in het verleden?

Welk reëel ambitieniveau is voor de toekomst haalbaar?


Hoe ver zit ik van mijn doelstelling af?