Onze kwaliteit

Bij Cobra staat kwaliteit hoog in het vaandel. En bent u niet tevreden? Dan hopen we dat van u te horen zodat we eraan kunnen werken. Zo hebben wij heldere voorwaarden, een unieke tevredenheidsgarantie en een wellicht nog uniekere beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wat wij ook onder kwaliteit verstaan is hoe wij uw gegevens beschermen. Hiervoor hebben wij een geheimhoudingsverklaring opgesteld. Bovendien heeft Cobra ook alle Keurmerken en Certificaten in huis die voor ons vakgebied van belang zijn.

Algemene voorwaarden

Onze heldere algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Cobra heeft naast een unieke tevredenheidsgarantie ook een unieke beroepsaansprakelikheidsverzekering. Met deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering bieden wij onze opdrachtgevers bepaalde garanties. Zo bent u er zeker van dat taxaties en schadeberekeningen financieel goed zijn ingekaderd, dat risico’s zijn gedekt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering blijft zelfs van toepassing als wij schriftelijk akkoord gaan met de algemene voorwaarden van u als opdrachtgever.

Keurmerken en Certificaten

Op groengebied zijn er verschillende organisaties die zich bezighouden met het toetsen en toekennen van keurmerken of certificaten op het gebied van kwaliteit. Cobra voldoet aan de richtlijnen van de onderstaande instituten:

  • Groenkeur / ISO 9001
  • CO2-prestatieladder
  • ETW (European Tree Worker)
  • ETT (European Tree Technician)
  • BVC (Boomveiligheidscontroleur)
  • Flora en Fauna (niv 3BB)
  • NVTB (Nederlandse Vereniging voor taxateurs van bomen)
  • VRT

 

CO2-Prestatieladder

De groene buitenruimte wordt, net als ons hele milieu, sterk beïnvloed door klimaatverandering. Deze is in belangrijke mate het gevolg van de stijgende CO2 concentraties in de atmosfeer. Wij willen ons steentje bijdragen aan de verlaging hiervan door allereerst de eigen footprint te verlagen. Vervolgens willen wij op onze projecten het bewustzijn bij partijen te vergroten om CO2 bewust te ontwerpen, uit te voeren en te onderhouden. Op de projecten kunnen we namelijk een veel grotere bijdrage leveren aan de reductie van CO2 dan alleen via de footprint van ons bedrijf. Om dit beleid structureel in te bedden in de organisatie is gekozen voor certificatie op basis van de CO2 prestatieladdder. Voor meer informatie over de CO2 prestatieladder kunt u via deze link terecht op de site van Skao, beheerder van de CO2 prestatieladder.

Footprint, doestellingen en maatregelen

Onze footprint, inclusief maatregelen over 2019 kunt u hier downloaden. Onze footprint over 2018 is via deze link te downloaden. In het eerste document vindt u tevens onze reductiedoelstellingen voor de komende 3 jaar en het plan van aanpak om deze te realiseren.

De tussentijdse resultaten van onze footprint 2019 kunt u hier downloaden:

1e helft 2019

2e helft 2019

Hier kunt u ons certificaat CO2 bewust niveau 3 inzien.

Sectorinitiatief

Cobra is lid van Duurzame Leverancier dat is opgericht in 2009 en staat voor een duurzame bedrijfsvoering. Het initiatief ondersteunt leveranciers om duurzaamheid concreet en aantoonbaar te maken. Duurzame Leverancier is een platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid en een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering waarbij milieuverantwoord wordt gehandeld en innovatieve methoden worden ontwikkeld, om milieubelasting te verminderen. Duurzaam inkopen én voldoen aan duurzame eisen van opdrachtgevers hoort daar ook bij. Ons sectorinitiatief kunt u hier downloaden.