Cobra College on Tour, Locatie Middachterallee

Geen betere manier om te leren over bomen en het werk van Cobra Groeninzicht, dan door naast die bomen te gaan staan!

Daarom gaat Cobra samen met u naar de Middachterallee! Ttussen Dieren en De Steeg, om samen te kijken naar het groene rijksmonument, de ingrepen in het landschap en het werk van Cobra Groeninzicht daarin.

 

De Middachterallee werd aangelegd door Frederik Hendrik rond 1650. Sindsdien heeft het oorlogen en komuitbreidingen, maar ook ziektes en plagen overleefd. Het loopt dwars door Landgoed Middachten, en langs het kasteel met dezelfde naam aan de ene kant, en de Middachterbossen aan de andere kant. Een gebied waar het hart van elke boomofiel harder van gaat kloppen!

 

Tijdens het Cobra College gaan we 1,8 kilometer wandelen, langs alle bovengenoemde zaken. We kijken naar de cultuurhistorische waarde, de kwaliteit van de bomen, de beheersmaatregelen en moeilijkheden waar een gemeentelijk boombeheerder mee worstelt, we lopen hoog door een bron bos, en laag door een broekbos, en stippen de enorme verscheidenheid aan ecologie aan. We kijken naar de morfologie van het landschap met Lidar scans en GIS analyses. En uiteindelijk genieten we van een kop koffie in de kasteeltuin.

 

Datum en tijd

dinsdag 20 oktober

13.00 t/m 16.00

Locatie: Middachterallee

 

Heb je interesse in het bijwonen van deze inspirerende middag bij de Middachterallee? Wees er dan snel bij, we hebben maar beperkt ruimte qua aantal deelnemers. 

 

Je kan je gratis aanmelden. Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

 

cursusdatum