Mogen we onze stagiairs even voorstellen?

Gemaakt op vr, 19-03-2021 - 10:52

Dat wij bij Cobra niet stilzitten, is een feit. We werken hard aan onze opdrachten, zijn altijd bezig met innovatieve projecten en dragen graag een steentje bij aan een duurzame toekomst. Zo luisteren we niet alleen aandachtig naar de volgende generatie, maar verwelkomen we ook ieder jaar een aantal enthousiaste stagiairs in ons team. We stellen ze graag even aan je voor. 

 

Stijn Kokkeler

We beginnen graag met Stijn Kokkeler. Stijn is 22 en woont in Den Bosch. Hij zit in het derde jaar van zijn opleiding Geo Media & Design op de HAS Hogeschool. Stijn focust zich op het analyseren van data en geografische problemen. Met deze analyse maakt Stijn een vertaling naar een begrijpelijke visualisatie. Tijdens zijn vijftien weken bij Cobra analyseert Stijn o.a. alle bomen van gemeente Nijmegen. Alle risico’s en het beheer worden inzichtelijk gemaakt in een BRM-analyse (Boom Risico Management). Uiteindelijk krijgt gemeente Nijmegen een concreet bestand waarin zij in één oogopslag kan zien welke boom extra aandacht nodig heeft, een risico vormt of in een goede staat verkeert.

 

Joost Schrieks

Komende maanden werkt ook Joost Schrieks als stagiar bij Cobra. Joost is masterstudent Ecologie aan de Vrije Universiteit. Fons van Kuik is zijn stagebegeleider. Zijn stage wordt gecombineerd met de begeleiding vanaf Naturalis in Leiden. De bedoeling is om het concept ‘ecologische compatibiliteit’ uit te werken en te onderbouwen hoe het toegepast kan worden. Dit concept is bedacht door stadsecologen van gemeente Den Haag. Dit concept gaat ervan uit dat van ‘inheemse’ soorten of soorten van dichterbij een grotere bijdrage aan de lokale biodiversiteit mag worden verwacht. Maar daarbij is het natuurlijk ook relevant welke soorten in de toekomst in de stad kunnen overleven. Joost is geboren en getogen in Vlaardingen en woont sinds 2013 in Leiden. Daar is hij destijds begonnen aan zijn studie Biologie. Naast zijn studie vindt Joost het leuk om te kajakken in de vele grachten van Leiden en omliggende polders of een rondje te rijden op zijn racefiets. Ook heeft Joost met een voormalig boer uit het noorden van Afghanistan een groene buurtcommissie opgericht. Daar sluiten zich steeds meer mensen bij aan om een gezamenlijke buurtmoestuin te onderhouden. 

 

Marieke Duinbouwer

Marieke Duinhouwer werkt van februari tot juli 2021 aan haar onderzoeksstage via Naturalis bij Cobra Groeninzicht. In september 2020 is zij begonnen aan de MSc Biology & Science Communication and Society aan de Universiteit Leiden. Daarvoor heeft Marieke BSc Plant Sciences in Wageningen (WUR) gestudeerd. Marieke is is 23 jaar. Zij is opgegroeid in Geleen (Limburg) en heeft altijd al grote interesse gehad in de natuur en alles om haar heen. Na haar bachelor heeft ze besloten van richting te veranderen en is ze in Leiden beland. Daar vond ze haar huidige studie, die aansluit bij haar interesse over hoe je een brug kunt slaan tussen de wetenschap en de maatschappij. Samen met Fons en collega’s, gaat Marieke werken aan het integreren van biodiversiteit in het i-Tree-model. Vragen die haar bezig houden: Wat bepaalt de mate van biodiversiteit van een boom en wat is de waarde daarvan? Wat draagt een boom, en wat dragen bomen samen, bij aan de biodiversiteit en daarmee aan de ecosysteemdiensten in het stedelijk gebied?

 

Renée van Swam

Ook de 23-jarige Renée van Swam uit ’s-Hertogenbosch komt ons team versterken. Renée is fervent muziekliefhebber en heeft een flinke verzameling lp’s. In haar vrije tijd gaat ze graag naar concerten of festivals. Helaas is dat momenteel niet mogelijk en dus speelt ze vaak games of is ze bezig haar lp-collectie aan te vullen. Ook houdt Renée zich graag bezig met onderwerpen zoals natuur, geschiedenis of het klimaat.

Renée zit in het derde jaar van de opleiding Applied-Geo-Information Science. Zij werkt daar aan het inzichtelijk maken van actuele ruimtelijke vraagstukken, zoals verstedelijking, wateroverlast en biodiversiteit. Renée hoopt tijdens haar stage haar GIS-vaardigheden te vergroten en haar kennis over de groene leefomgeving in en om stedelijke gebieden te verbreden. Haar doel is om persoonlijk haar steentje bij te dragen aan een betere wereld.

 

Kevin Pouwels

Kevin Pouwels loopt sinds 1 februari 2021 stage bij Cobra Groeninzicht. Kevin zit in het laatste jaar van zijn opleiding ‘Applicatie- en mediaontwikkeling’ op ROC De Leijgraaf in Cuijk. Zijn keuze om stage te lopen bij Cobra Groeninzicht heeft als reden dat hij zich graag inzet voor een beter milieu. Die klik vond hij bij Cobra. “Het zou fijn zijn als meer gemeenten en organisaties gaan samenwerken met Cobra Groeninzicht voor een groenere leefomgeving”, aldus Kevin. Tijdens zijn stage werkt Kevin aan het automatiseren van werkprocessen. Hij hoopt daarmee de samenwerking tussen gemeenten, Provincies, organisaties en Cobra Groeninzicht te vereenvoudigen. Op die manier wordt er makkelijker en efficiënter gewerkt aan een beter milieu.

 

Welkom bij Cobra! Uiteraard wensen wij jullie veel succes met de studie en stageperiode.

Wil jij ook graag stagelopen bij Cobra Groeninzicht? Neem dan contact met ons op via 088 - 262 72 00 of info@cobra-groeninzicht.nl.

Labels
auteurs