Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed

Gemaakt op do, 14-01-2021 - 19:47

Vorig jaar september organiseerden we een online Cobra college over ecosysteemdiensten van bomen. Een drieluik waarin we keer op keer een volle collegezaal trokken met 500 deelnemers!

In het vervolg hierop geven we op dinsdag 26 januari 2021 van 10.00 - 11.15 uur een BONUS-college; Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed.

 

En de sprekers zijn niet de eerste de beste!

Michiel Daams | Rijksuniversiteit Groningen

Frans Sijtsma | Rijksuniversiteit Groningen

Evelien Droge | Cobra Groeninzicht

 

Ecosysteemdiensten van bomen

Wat mag je verwachten? Evelien Droge, expert in ecosysteemdiensten van bomen neemt je in een notendop mee in de verschillende ecosysteemdiensten die bomen leveren. Michiel Daams en Frans Sijtsma vertalen de zachte waarden van groen naar de harde euro’s in vastgoedprijzen

 

Vastgoed en groen onderzoeker Michiel Daams vertaalt de waarde van groen in huizenprijzen. Een recente grootschalige studie samen met CBS laat zien dat in Nederland de waarde van groen gewaardeerd via huizenprijzen in de tientallen miljarden loopt!

 

Michiel laat u op kennis maken met state-of-the-art analyses van de waarde van groen in en rondom steden en welke kennisvragen daaromheen leven zoals: 
valt waardevermeerdering te ‘oogsten’?

 

Natuur is in het algemeen belangrijk voor mensen. Maar welke natuur op welke plek is belangrijk voor welke mensen? Frans Sijtsma, economisch geograaf en voorzitter van de Sustainable Landscapes groep van de RUG, neemt u mee in een nieuwe benadering van de waardering van natuur. 

 

In dit online Cobra college lichten we de state-of-the-art analyses van de waarde van groen in en rondom steden toe. 

 

Neem je deel aan dit webinar? Dan hebben we een ongekende aanbieding. Met recht een ‘offer you can’t refuse’! Daarom; geef je snel op zodat je vooraan in de collegezaal zit!

 

Ga hier naar de agenda om je in te schrijven!

 

auteurs
Functie
Specialist Geo-informatie
Team
Groene Data
088 - 262 72 34