Nieuws

Dat wij bij Cobra niet stilzitten, is een feit. We werken hard aan onze opdrachten, zijn altijd bezig met innovatieve projecten en dragen graag een steentje bij aan een duurzame toekomst. Zo luisteren we niet alleen aandachtig naar de volgende generatie, maar verwelkomen we ook ieder jaar een aantal enthousiaste stagiairs in ons team.
Stoer! Big Green Data van Cobra groeninzicht wordt weer in de dagbladen genoemd: https://www.ad.nl/alphen/boomfeestdag-2020-in-alphen-je-kunt-nu-eerder-een-boom-kappen-dan-een-lantaarnpaal-verplaatsen~a027cca4/

Onze website de BomenMonitor is gelanceerd! 

Speciaal voor jou: een infographic met daarop de baten van bomen inzichtelijk gemaakt voor ALLE gemeenten in Nederland! In onze online Cobra 360+ KaartViewer-omgeving hebben we deze gegevens inzichtelijk gemaakt. Klik je op een gemeente, dan kun je de bijbehorende infographic downloaden. Hoe precies? Lees eerst even deze toelichting:
Jelle van Hout (student fotografie aan de fotovakschool van Amsterdam) heeft onlangs een aantal mooie foto's gemaakt van onze bedrijfsruimte in de oude kerk in Vianen. Zoals velen onderhand weten hebben wij de oude kerk van Vianen omgetoverd tot een mooie kantoorruimte.
Op dinsdag 26 januari 2021 van 10.00 - 11.15 uur organiseren we een online Cobra College: Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed. Uniek! En iedereen die zich bezig houdt met bomen, groen, onroerend goed of economie moet dit college gevolgd hebben! Lees dus snel verder!
Om onze opdrachtgevers goed van dienst te kunnen zijn, zijn we op zoek naar een ervaren ecoloog+! Heb jij "groene hersens'? En een luisterend oor? En scoor je uitstekend op mondelinge en schriftelijke communicatie? Dan hoor jij wellicht ook thuis bij Cobra! Wij zoeken een ervaren ecoloog.

Maandag 13 juli organiseren wij speciaal voor de gemeente Eindhoven een online Inspiratiesessie over i-Tree! Een uurtje kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun menswaarden met voorbeelden uit 'onze' lichtstad!

Wij organiseren een online Cobra college-tour over de ecosysteemdiensten van bomen, een drieluik. Drie donderdagen achtereen, telkens anderhalf uur kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun waarden voor de mens.
Wij organiseren op 27 oktober 2020 een uniek online Cobra College: 'Exoten; ongewenst in ons kikkerland?'. Wanneer spreken we van inheems of uitheems of van een exoot? En wat is nu autochtoon? Hoe verschuiven de klimaatzones met ons veranderende klimaat? En wanneer er een nieuwe soort verschijnt, hoe past het ecosysteem zich daaraan aan en hoe snel gaat dit? Ook lichten we de juridische kant van invasieve soorten uit.