Nieuws

Op dinsdag 26 januari 2021 van 10.00 - 11.15 uur organiseren we een online Cobra College: Invloed van bomen op de waarde van onroerend goed. Uniek! En iedereen die zich bezig houdt met bomen, groen, onroerend goed of economie moet dit college gevolgd hebben! Lees dus snel verder!
Speciaal voor jou: een infographic met daarop de baten van bomen inzichtelijk gemaakt voor ALLE gemeenten in Nederland! In onze online Cobra 360+ KaartViewer-omgeving hebben we deze gegevens inzichtelijk gemaakt. Klik je op een gemeente, dan kun je de bijbehorende infographic downloaden. Hoe precies? Lees eerst even deze toelichting:
Om onze opdrachtgevers goed van dienst te kunnen zijn, zijn we op zoek naar een ervaren ecoloog+! Heb jij "groene hersens'? En een luisterend oor? En scoor je uitstekend op mondelinge en schriftelijke communicatie? Dan hoor jij wellicht ook thuis bij Cobra! Wij zoeken een ervaren ecoloog.
Stoer! Big Green Data van Cobra groeninzicht wordt weer in de dagbladen genoemd: https://www.ad.nl/alphen/boomfeestdag-2020-in-alphen-je-kunt-nu-eerder-een-boom-kappen-dan-een-lantaarnpaal-verplaatsen~a027cca4/

Maandag 13 juli organiseren wij speciaal voor de gemeente Eindhoven een online Inspiratiesessie over i-Tree! Een uurtje kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun menswaarden met voorbeelden uit 'onze' lichtstad!

Wij organiseren een online Cobra college-tour over de ecosysteemdiensten van bomen, een drieluik. Drie donderdagen achtereen, telkens anderhalf uur kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun waarden voor de mens.
Wij organiseren op 27 oktober 2020 een uniek online Cobra College: 'Exoten; ongewenst in ons kikkerland?'. Wanneer spreken we van inheems of uitheems of van een exoot? En wat is nu autochtoon? Hoe verschuiven de klimaatzones met ons veranderende klimaat? En wanneer er een nieuwe soort verschijnt, hoe past het ecosysteem zich daaraan aan en hoe snel gaat dit? Ook lichten we de juridische kant van invasieve soorten uit.

…en: hoe versteend zijn de tuinen in jouw straat, buurt of wijk? Deze vragen zijn interessant voor iedereen die met de transitie naar een klimaatbestendige leefomgeving bezig is. Waar verstening is, is geen groen. Terwijl groen een positief effect heeft op ons brein, op onze gezondheid.

In dit Webinar vertellen we meer over de relatie tussen boomwortels en kabels en leidingen. Wanneer mag je graven? Wanneer moet je boren? Wat kunnen we leren van boombeheerders? Hoe gebruik je de BomenMonitor of Natuurrisicokaart? Ook gaan wij in debat met Jan Smit (innovatiemanager GOconnectIT) over het gebruik van de ondergrond en het samenwerken met je "aartsvijand". Datum en tijd: 9 juli 2020 10:00 - 11.00 uur
Jelle van Hout (student fotografie aan de fotovakschool van Amsterdam) heeft onlangs een aantal mooie foto's gemaakt van onze bedrijfsruimte in de oude kerk in Vianen. Zoals velen onderhand weten hebben wij de oude kerk van Vianen omgetoverd tot een mooie kantoorruimte.