Nieuws

Wij organiseren een online Cobra college-tour over de ecosysteemdiensten van bomen, een drieluik. Drie donderdagen achtereen, telkens anderhalf uur kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun waarden voor de mens.

…en: hoe versteend zijn de tuinen in jouw straat, buurt of wijk? Deze vragen zijn interessant voor iedereen die met de transitie naar een klimaatbestendige leefomgeving bezig is. Waar verstening is, is geen groen. Terwijl groen een positief effect heeft op ons brein, op onze gezondheid.

In dit Webinar vertellen we meer over de relatie tussen boomwortels en kabels en leidingen. Wanneer mag je graven? Wanneer moet je boren? Wat kunnen we leren van boombeheerders? Hoe gebruik je de BomenMonitor of Natuurrisicokaart? Ook gaan wij in debat met Jan Smit (innovatiemanager GOconnectIT) over het gebruik van de ondergrond en het samenwerken met je "aartsvijand". Datum en tijd: 9 juli 2020 10:00 - 11.00 uur

Maandag 13 juli organiseren wij speciaal voor de gemeente Eindhoven een online Inspiratiesessie over i-Tree! Een uurtje kennis en inspiratie opdoen over de baten van bomen, ecosysteemdiensten en hun menswaarden met voorbeelden uit 'onze' lichtstad!

Stoer! Big Green Data van Cobra groeninzicht wordt weer in de dagbladen genoemd: https://www.ad.nl/alphen/boomfeestdag-2020-in-alphen-je-kunt-nu-eerder-een-boom-kappen-dan-een-lantaarnpaal-verplaatsen~a027cca4/
Jelle van Hout (student fotografie aan de fotovakschool van Amsterdam) heeft onlangs een aantal mooie foto's gemaakt van onze bedrijfsruimte in de oude kerk in Vianen. Zoals velen onderhand weten hebben wij de oude kerk van Vianen omgetoverd tot een mooie kantoorruimte.
Heb jij de afgelopen maanden maar op halve kracht kunnen studeren? Heb je je zomervakantie in het water zien vallen? Heb je zin om met onze ‘Big Green Data’ aan de slag te gaan?  Doe dan mee met onze Summer Hackathon en win die 500 euro!
Om onze opdrachtgevers goed van dienst te kunnen zijn, zijn we op zoek naar een ervaren ecoloog+! Heb jij "groene hersens'? En een luisterend oor? En scoor je uitstekend op mondelinge en schriftelijke communicatie? Dan hoor jij wellicht ook thuis bij Cobra! Wij zoeken een ervaren ecoloog.
Elke maand organiseren wij een online Cobra College. Ons vorige Webinar ging over de BomenMonitor met ruim 150 deelnemers! En ons volgende Webinar staat al weer klaar: Hittestress en Bomen Datum en tijd: 9 juli 2020 15.00 - 16.00 uur
Elke maand organiseren wij een online Cobra College. Ons eerste Webinar gaat over: De BomenMonitor Datum en tijd: 12 mei 2020 10.00 - 11.00 uur